Alle particuliere nieuwsberichten

 

VMB Bouw BV ontwikkelt in Putten een kleinschalig en duurzaam project met 37 woningen, waarvan 11 woningen met KoopStart worden verkocht aan starters. De locatie van het project is de voormalige camping Hilary.

 

De KoopStart-woningen hebben een gebruiksoppervlakte van 37 m2 en hebben alle voorzieningen op de begane grond. Met een vlizotrap is de eerste verdieping bereikbaar. Deze verdieping is in de toekomst nog verder in te delen.

De woningen zijn betaalbaar voor starters door de inzet van KoopStart. De KoopStart-woningen worden met een koperskorting van 10-11% verkocht en kosten tussen de 223.000  en 225.000 euro, afhankelijk van de kavelgrootte.

Voor deze woningen geldt een inkomenstoets: het gezamenlijk inkomen mag maximaal € 54.017,- bedragen. De inkomenseisen gelden ook voor nieuwe kopers, bij doorverkoop binnen 5 jaar. De gemeente eiste een zelfbewoningsplicht voor 2 jaar (zelfbewoningsplicht is al standaard in KoopStart geregeld).

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Project Geins start met bouw

AM is in het najaar van 2023 gestart met de verkoop van het project Geins in Amsterdam-Zuidoost. Binnen het project worden 134 woningen gerealiseerd...

Lees meer

Fair value-verhouding per 1 januari definitief naar 1:1

Het ministerie van BZK heeft definitief besloten om de fair value-verhouding voor verkoop onder voorwaarden per 1 januari 2024 aan te passen naar...

Lees meer