Alle particuliere nieuwsberichten

Synchroon gaat 5 woningen met KoopStart ontwikkelen in het Koningskwartier in Zevenhuizen. De woningen worden verkocht aan starters met een koperskorting van 50% op de marktwaarde en een tijdelijke aanbiedingsplicht. Dit is een extra optie sinds de nieuwe Erfpacht- en KoopStartbepalingen van 1 maart 2022.

 

Toewijzingscriteria voor starters

Starters kunnen de woningen kopen voor €225.000. Deze verkoopprijs was de een eis vanuit de gemeente. De overige randvoorwaarden worden door Synchroon bepaald. De woningen zijn echt bedoeld voor starters en er geldt daarom een inkomens- en leeftijdgrens. Om in aanmerking te komen voor een van deze KoopStart-woningen moet je geboren zijn in 1987 of daarna en maximaal gezamenlijk inkomen hebben van €55.000. Daarbij hebben inwoners van de gemeente Zuidplas en meerpersoonshuishoudens voorrang bij de toewijzing.

 

Tijdelijke aanbiedingsplicht

Synchroon maakt gebruik van de terugkoopoptie die sinds maart 2022 beschikbaar is bij KoopStart. Bewoners die de eerste 20 jaar hun woning willen verkopen moeten deze eerst aanbieden aan Synchroon. Wanneer Synchroon gebruik maakt van deze terugkoopoptie, wordt de woning weer als KoopStart-woning aan een volgende starter verkocht. Zo kan ervoor worden gezorgd dat de woningen voor langere tijd bereikbaar blijven voor de doelgroep.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Project Geins start met bouw

AM is in het najaar van 2023 gestart met de verkoop van het project Geins in Amsterdam-Zuidoost. Binnen het project worden 134 woningen gerealiseerd...

Lees meer

Fair value-verhouding per 1 januari definitief naar 1:1

Het ministerie van BZK heeft definitief besloten om de fair value-verhouding voor verkoop onder voorwaarden per 1 januari 2024 aan te passen naar...

Lees meer