Alle particuliere nieuwsberichten

Op enig moment zal de koper van een KoopStart-woning financieel met jullie moeten afrekenen. De overgang van erfpacht naar volledig eigendom wordt bij KoopStart "omzetting" genoemd.

Omzetting is mogelijk in geval de bewoner een andere woning heeft gekocht en gaat verhuizen, of tussentijds als hij volledig eigenaar van de woning wil worden. Dan moet er een omzettingsovereenkomst worden gesloten. En er moet een taxatie plaatsvinden, om de waardeontwikkeling en de vergoeding te berekenen.


Maar is er binnen jouw organisatie de capaciteit en kennis hiervoor aanwezig? Of komt het steeds op een moment dat het nét niet uitkomt? Ook dan staat het team van OpMaat voor je klaar!

Wij kunnen het hele traject van begin tot eind voor je uit handen nemen: we onderhouden het contact met de bewoner, sturen de taxateur aan en maken de berekening en overeenkomst op. Kortom: als ontwikkelaar of corporatie word je volledig ontzorgd.

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Project Geins start met bouw

AM is in het najaar van 2023 gestart met de verkoop van het project Geins in Amsterdam-Zuidoost. Binnen het project worden 134 woningen gerealiseerd...

Lees meer

Fair value-verhouding per 1 januari definitief naar 1:1

Het ministerie van BZK heeft definitief besloten om de fair value-verhouding voor verkoop onder voorwaarden per 1 januari 2024 aan te passen naar...

Lees meer