Alle particuliere nieuwsberichten

Op enig moment zal de koper van een KoopStart-woning financieel met jullie moeten afrekenen. De overgang van erfpacht naar volledig eigendom wordt bij KoopStart "omzetting" genoemd.

Omzetting is mogelijk in geval de bewoner een andere woning heeft gekocht en gaat verhuizen, of tussentijds als hij volledig eigenaar van de woning wil worden. Dan moet er een omzettingsovereenkomst worden gesloten. En er moet een taxatie plaatsvinden, om de waardeontwikkeling en de vergoeding te berekenen.


Maar is er binnen jouw organisatie de capaciteit en kennis hiervoor aanwezig? Of komt het steeds op een moment dat het nét niet uitkomt? Ook dan staat het team van OpMaat voor je klaar!

Wij kunnen het hele traject van begin tot eind voor je uit handen nemen: we onderhouden het contact met de bewoner, sturen de taxateur aan en maken de berekening en overeenkomst op. Kortom: als ontwikkelaar of corporatie word je volledig ontzorgd.

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Fair value-verhouding per 1 januari definitief naar 1:1

Het ministerie van BZK heeft definitief besloten om de fair value-verhouding voor verkoop onder voorwaarden per 1 januari 2024 aan te passen naar...

Lees meer

Dag van de Projectontwikkeling: Oplossingen voor Betaalbaar Wonen

Een inspirerende Dag van de Projectontwikkeling van de NEPROM op 25 mei! Ook OpMaat verzorde hier een kennissessie.

Lees meer