Het komt altijd ongepland: een eigenaar van een KoopGarant- of KoopStart-woning vraagt u om ontheffing van de maximale hypothecaire inschrijving. En is altijd haast bij! Ontheffingsaanvragen vragen om een foutloze afhandeling en kosten tijd en kennis die niet altijd direct beschikbaar is. Daarom bieden wij de mogelijkheid om deze verzoeken efficiƫnt voor u af te handelen.

 

Ontheffing hypothecaire inschrijving

De Erfpacht- en KoopGarant- en KoopStartbepalingen stellen een maximum aan de hoogte van de hypothecaire inschrijving. Het doel hiervan is de koper te beschermen tegen het risico dat hij leningen afsluit voor een te hoog bedrag. De verzoeken om ontheffing gaan vaak over een hogere inschrijving vanwege een verbouwing of over een overbruggingshypotheek. Deze verzoeken om ontheffing vragen om maatwerk.


Ontheffing NHG

Dit geldt ook voor een aanvraag om ontheffing van financiering met NHG. Wanneer in de KoopGarant- en KoopStartbepalingen financiering met NHG verplicht is, kan het voorkomen dat de klant er toch de voorkeur aan geeft, dan wel genoodzaakt is, om zonder NHG te financieren.


Spoed

Ontheffingsaanvragen hebben meestal spoed, omdat de afspraak bij de notaris voor het tekenen van de nieuwe hypotheekakte vaak al gepland is. Soms heb je er ook te weinig ervaring mee, en kost het je veel tijd om je er weer helemaal in te verdiepen. Daarom is er de mogelijkheid om deze aanvragen aan ons uit te besteden. Meerdere corporaties maken hier al gebruik van.


Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze service? Bel ons op 033 462 12 23 en we vertellen er graag meer over!